M-marketing ApS logo

Stor fremgang til Mobil Webapps i 2012 - se her hvorfor

Der er en livlig debat om, hvorvidt man skal satse på traditionelle apps der downloades til mobiltelefonen, eller om man skal bruge Webapps som bruger internettets fleksibilitet til, at nå ud til flere kunder hurtigere og lettere.

Fordele der er til at føle på

Traditionelle Apps udvikles til én platform, enten Android, iPhone eller Windows. Drift, vedligeholdelse og udvikling af 1-3 forskellige Apps med hver deres programmeringssprog er naturligvis en tidskrævende og bekostelig affære.

En Webapp kan bruges på tværs af både iPhone, Android og Windows, derfor skal man kun bruge én og ikke 3 forskellige. Fordi indholdet ligger på en Webapp server, skal man ikke bruge tid på iTunes regler mf. hvilket gør udvikling og drift meget billigere samtidig med, at man når bredt ud til alle kunder.

 

Myter om GPS og Kamera

Tidligere var det forbeholdt traditionelle Apps, at have adgang til at bruge telefonens GPS og kamera. I lang tid, har det nu været muligt at bruge GPS funktionen via en Webapp, derudover er det også muligt at tage billeder med Webapps, dog ikke på alle modeller på nuværende tidspunkt.

 

Hvordan påvirker internet forbindelsen indholdet?

Traditionelle apps har størstedelen af baggrundsbilleder, knapper mv. liggende på telefonen. Dette gør det mere besværligt hvis man ønsker at ændre i grafikken, fordi man er nødt til at udsende en opdatering som skal godkendes i fx iTunes.

Selv om ‘skabelonen’ ligger på telefonen, er internetforbindelsen en livsnerve i langt de fleste traditionelle apps. Uden internetforbindelse kan man ikke se nyheder, vejrudsigt, google kort med butikker mv.


Med Webapps ligger der kun et flot ikon på telefonens homescreen. Alt indholdet ligger på en Webapp-server og optager derfor ikke plads på telefonen. Dette gør det langt nemmere at opdatere grafikken, samtidig med at det altid er den nyeste version kunden ser.

På denne måde undgår man samtidig downloads og opdateringer, en Webapp virker med det samme.

Den teknologiske udvikling indenfor Webapps er gået utroligt stærkt de seneste år. Derfor kan indhold komprimeres, der kan bruges cache hukommelse og preloades, så der tages højde for selv langsomme internetforbindelser eller korte perioder uden dækning.

Man er naturligvis nødt til at have internetforbindelse for at en Webapp virker. En traditionel App vil heller ikke være særlig spændende uden internetforbindelse, da der så kun vil være ‘gammelt’ indhold.

 

Der er ikke én løsning der passer til alle virksomheder. Der vil i de enkelte tilfælde være argumenter der taler for traditionelle Apps samt argumenter for Webapps.

 

Vi hjælper jer gerne videre med den rette vejledning, hvad end i skal bruge en traditionel app eller en Webapp.

Arkiv over nyheder

Relevante artikler

link til flere artikler

M-marketings produkter

link til flere produkter

Adresse

M-marketing ApS
Bystævnevej 2
DK-5200 Odense V

Kontaktinfo

Tlf.: +45 5192 8574
mail: info@m-marketing.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00

Vi er klar til at hjælpe

© 2021 m-marketing aps