M-marketing ApS logo

Forskellige Typer Mobil Stregkoder

Teknisk indsigt

Forskellige typer Mobil Stregkoder (QR koder)

Der findes flere forskellige typer af Mobil Stregkoder. Af forskellige typer kan bl.a. nævnes Aztec Kode, Data Matrix, SEMA Code, Short Code mf.. Hos M-marketing anvendes den standard der hedder Quick Response Code (QR-code), med mindre et andet format specifikt ønskes.
 
 

International standard

Den primære årsag til at vælge QR-koder er, at det er en international anerkendt standard og formatet er det mest udbredte på markedet. Det er bl.a. det mest udbredte format i Japan hvor stregkoderne har været fremme siden 1994 hvor Denso Wave offentlig-gjorde standarden første gang.

Flere af de store mobilproducenter, leverer deres telefoner med en QR-stregkode scanner installeret fra fabrikken, ellers kan man nemt hente en fra sin app-store.


Mobil stregkoder er ligeledes kendt som 2D stregkoder eller QR koder

De normale stregkoder fra dagligvarer og tøj hedder 1D stregkoder (1-dimensional). 2D stregkoder er en 2-dimensional måde at kode information på. Ved at kode information på denne måde kan der både lagres links og tekst i stregkoderne.


Nedenfor er fremhævet 4 centrale dele af QR-stregkoderne

 

Denne QR-kode indeholder linket: http://www.M-marketing.dk1. hjørnerne på QR-stregkoderne

I hjørnerne på de Mobile Stregkoder lagres information omkring, hvilken version stregkoden tilhører

 

2. I centrum af QR koden

Her defineres hvilken fejlkorrektion vs. tekst/link indhold stregkoden har. Der skelnes generelt mellem 4 niveauer som hedder L, M, Q og H. Disse niveauer giver mulighed for at justere fejlkorrektionen fra 7-30%. Andre parametre der har betydning for fejlkorrektionen er ligeledes hvilken fysisk størrelse stregkoden har.

 

3. QR-kodens afskærmnings-kanten

Kanten sørger for, at Stregkoden læses nemt og hurtigt af mobiltelefonens kamera, uden forstyrrelser udefra. Afskærmnings-kanten ændre sig proportionalt med stregkodens størrelse. Ofte vil afskærmningskanten fremstå som et hvidt område omkring QR-koden.

 

4.QR-Stregkodens hældning

De små og store firkanter i hjørnerne bruges som en ekstra hjælp til Mobiltelefonens kamera der læser stregkoden. Punkterne hjælper med at bestemme stregkodens position og hældning hvilket giver en lettere aflæsning af kodenMask pattern og byte vs. numeric mode

Ud over de gennemgåede 4 punkter arbejdes der ligeledes med Mask Pattern som bestemmer fordelingen af hvide og sorte felter i koden. Derudover kan informationer såsom tal fx kodes i både Byte eller Numeric Mode hvilket får stregkoden til at ændre mønster.

 

QR-koder kan indeholde en anchor tekst

Nogle udbydere har for vane, at ligge en lille anchor tekst ind i deres stregkoder så de altid kan se hvilke stregkoder der er genereret med deres stregkode-generator. Anchor teksten vises ikke når man scanner stregkoden med sin telefon, det er blot en overflødig information forbeholdt producenten.
M-marketings stregkoder indeholder ikke nogen form for overflødig anchor tekst. Stregkoderne indeholder kun den tekst eller det link der ligges ind i stregkoden.
 

 

QR-Stregkode generator - nem og brugervenlig

M-marketings stregkode generator laver altid optimerede stregkoder så de er let læselige og opfylder de gældende internationale standarder. Dette sikre at stregkoderne ligeledes kan læses af kunder på tværs af landegrænserne.


Kontakt os gerne for mere information

Relevante artikler

link til flere artikler

M-marketings produkter

link til flere produkter

Adresse

M-marketing ApS
Bystævnevej 2
DK-5200 Odense V

Kontaktinfo

Tlf.: +45 5192 8574
mail: info@m-marketing.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00

Vi er klar til at hjælpe

© 2020 m-marketing aps