M-marketing ApS logo

SMS gateway - teknisk indsigt

Med en professionel SMS-gateway foregår kommunikationen mellem 2 servere, normalt med protokollen HTTP eller SOAP, hvilket gør virksomheder i stand til at kommunikere med tusindvis af kunder på kort tid.

SMS gateway og mediekoder kort fortalt

En SMS gateway er kort fortalt en professionel computeropkobling hvorigennem man har mulighed for at sende en stor volume SMS-nyheder til ens kunder.

Fordi hele kommunikationen foregår imellem servere, bliver der automatisk lavet en fejlhåndtering, samt efterfølgende aflevering af SMS nyhederne mv. hvis modtagerens telefon midlertidigt er slukket eller uden for dækning. 

For virksomheder der ønsker at bruge SMS-nyheder i dialogen med kunderne er en professionel SMS gateway eller et online SMS-system essentielt.

 

Forskellige typer SMS-nyheder

Til dagligt tænker man sjældent over at der findes forskellige typer SMS-klasser. De fleste har ikke hørt om SMS-klasser,  selvom de måske har brugt en online SMS service i flere år.

Hos M-marketing bruger vi næsten altid vores standard B-class, som sikrer lav pris og hurtig leveringstid igennem telenettet.

Andre SMS-klasser kan være A-Class og D-Class, som fortrinsvis bruges i forbindelse med 2 vejs beskeder (dialog) med kunden. Med disse klasser kommer man 'foran' i SMS-køen hos teleselskabet, men man betaler også op til 50% ekstra pr. besked for denne service. I praksis har dette sjældent nogen reel betydning, fordi teleselskaberne sjældent oplever flaskehalse i deres SMS-systemer.

En anden Gateway SMS-type som aldrig rigtigt har fået sit store gennembrud er WAP-PUSH beskeder. Det som kendetegner disse beskeder er, at der er indlagt en hjemmeside adresse i selve beskeden, fremfor at skrive adressen direkte i SMS beskeden som man plejer.

Tidligere havde nogle telefoner svært ved at se om der var et link i SMS-beskeden, derfor kunne man hjælpe telefonerne ved at sende beskeden som en WAPPUSH-besked. Det specielle format gør desværre, at er der plads til færre tegn i WAP-PUSH beskeder (ca 140 tegn) i forhold til almindelige beskeder (160 tegn).

Teknologien har dog overhalet denne beskedtype, og nu kan alle telefoner stort set, læse og åbne hjemmeside adresser sendt i almindelige SMS-beskeder, derfor bliver disse beskeder meget sjældent anvendt.


2 vejs SMS gateway

For at kunne modtage beskeder fra ens kunder via SMS, kræver det en Mediekode (også kendt som keyword eller short-code).

Denne kan fx se sådan ud, send 'SOMMER' til 1204, kun alm. trafiktakst.

I ovenstående tilfælde er 'SOMMER' mediekoden og 1204 applikationskoden (telefonnummeret) man skal skrive til.

Som man kender det fra TV, kan man afholde SMS-konkurrencer og afstemninger ved hjælp af en 2 vejs SMS gateway.

Med vores almindelige 2-vejs SMS-løsning kan man få videresendt indkomne SMS-beskeder som Email besked. Denne funktion bruges ofte i forbindelse med kunder som gerne vil kontaktes med et godt tilbud mv..
Fordi beskeden videresendes som Email, kan virksomheden ringe til kunden kort tid efter "ønsket om et godt tilbud" er sendt. Til fordel for både kunden og virksomheden.

Hos M-marketing's almindelige 2-vejs SMS-løsnign, har man desuden mulighed for, at forbrugerne tilmelder sig virksomhedens Email og SMS kundeklub direkte ved at sende sin Email adresse i beskeden. Herved registrerer SMS-løsningen både telefonnummer og Email adresse på kunden, hurtigt og nemt.

Eksempel kan være: 
Tilmeld vores Email og SMS kundeklub, send 'SOMMER + din email adresse til 1204,
fx SOMMER JENS@HOTMAIL.COM til 1204, kun alm. trafiktakst

For mere information om SMS gateway eller vores SMS-løsninger med tilhørende administrationsmodul, brug venligst formularen nedenfor, 

Relevante artikler

link til flere artikler

M-marketings produkter

link til flere produkter

Adresse

M-marketing ApS
Bystævnevej 2
DK-5200 Odense V

Kontaktinfo

Tlf.: +45 5192 8574
mail: info@m-marketing.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00

Vi er klar til at hjælpe

© 2021 m-marketing aps