M-marketing ApS logo

Det du ikke vidste om SMS-beskeder!

SMS beskeder fik sin spæde start for ca. 23 år siden (1992), og var oprindeligt kun tænkt som et beskedent supplement til hverdags kommunikationen som få mennesker reelt ville finde nyttigt.

 

SMS_gateway_teknisk_indsigt

SMS-beskeder overraskede positivt

Vi må sige at SMS beskeder har overrasket positivt og fundet indpas i vores alles dagligdag. Det er vi naturligvis glade for hos M-marketing. Der sendes årligt ca.10 milliarder SMS-beskeder i Danmark (Erhvervsstyrelsens telestatistik), og der er ligefrem blevet et marked for behandling af fingerskader forårsaget af for meget sms-skrivning.
 Man tænker ikke længere over hvor mange tegn der er i en SMS

Når man sender en SMS besked vil man se, at man har 160 tegn man kan bruge til at skrive sin SMS-besked i. Ellers kan man naturligvis lave en sammensat besked hvis man har brug for mere plads.

I takt med at mange forbrugere har gratis SMS-forbrug i deres abonnementer, undlader mange SMS-programmer rent faktisk, at fremhæve hvor mange tegn man har brugt samt hvor mange SMS-beskeder man sender fordi det ikke har betydning for forbrugerne.

Men på trods af, at SMS-programmerne muligvis ikke finder det nødvendigt at vise antal tegn og antal SMS'er, er det stadigvæk den samme bagvedliggende teknink som den fra år 1992.


Derfor kan brugere af M-marketing's SMS-løsning se antal SMS samt antal tegn i beskederne, så man hele tiden har overblikket let og enkelt. 


Når man sender én SMS

Teknisk set har en SMS besked som vi kender den i dag, kun 140 octes til rådighed = 140 bytes. Men fordi SMS beskeden indkodes via 7-bit tegnsættet GSM 03.38 opnår man de 160 tegn, som vi kender.

Det er kun takket værende denne smarte måde, at inkode SMS beskeder på, at man opnår de 160 tegn vi er blevet så vant til.


Når man sender mere end én SMS (sammensatte SMS-beskeder)

Hvis man sender mere end én SMS-besked til samme modtager sker der noget sjovt i forhold til SMS-længden.

Sammensatte beskeder har nemlig behov for at bruge nogle af de dyrebare tegn i SMS'erne, for at "hænge sammen" og undgå det som kaldes ID-kollision.

For at undgå ID-kollision bruges der 7 octes til SMS UDH-headeren ved sammensatte beskeder, som "tages" fra alle SMS-beskederne i den sammensatte besked.


Derfor vil man opleve noget pudsigt når man skriver lange beskeder.

1 SMS = 160 tegn
2 sammensatte SMS-beskeder a 153 tegn = 306 tegn
3 sammensatte SMS-beskeder a 153 tegn = 459 tegn
4 sammensatte SMS-beskeder a 153 tegn = 612 tegn
ovs.

I første SMS vil man derfor opleve, at man har 160 tegn til rådighed. Skriver man en lang SMS og begynder på SMS nr. 2, vil man opleve der kun der 146 tegn til rådighed.

Grunden til dette er fordi der "tages" 7 tegn fra hver SMS = 14 SMS-tegn for at undgå ID-kollision.

Det er ikke noget M-marketing har besluttet, det er blot SMS industri-standard som alle SMS-udbydere følger.

Sender man en endnu længere SMS-besked og begynder på SMS nr.3, vil man opleve der er 153 tegn til rådighed, fordi der også her "tages" 7 octes for at undgå ID-kollision.


Intern grænse på 10 SMS'er til samme modtager

Teknisk set er det muligt at sende op til hele 255 SMS'er til samme modtager, hvilket naturligvis slet ikke er relevant.

Derfor har vi hos M-marketing sat en intern grænse på 10 SMS-beskeder til samme modtager (10*153 tegn= 1.530 tegn) da det vil tilgodese langt de flestes behov.

Arbejder man med lange SMS'er dvs. over 4-5 sammensatte beskeder, skal man dog være opmærksom på ældre telefoner kan have problemer med, at tage imod dem. Det er naturligvis et problem der vil blive sjældnere og sjældnere, men det kan forekomme hvis man har en kunde med en gammel telefon.

På moderne telefoner vil de lange SMS-beskeder blot blive vist som en lang SMS uden problemer.

Relevante artikler

link til flere artikler

M-marketings produkter

link til flere produkter

Adresse

M-marketing ApS
Bystævnevej 2
DK-5200 Odense V

Kontaktinfo

Tlf.: +45 5192 8574
mail: info@m-marketing.dk

Åbningstider

Mandag til torsdag 9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00

Vi er klar til at hjælpe

© 2020 m-marketing aps